Locale Altele
Vineri, 17 Mai 2024
Vin, 17 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Copiii bolnavi de cancer din programul ”Raza Speranței” al Fundației Hans Lindner au plantat un tei în Parcul Cubic, în locul pomului rupt de un adolescent
Fundația Hans Lindner  - Miercuri, 24 Aprilie 2024

Faptele bune ne fac mai puternici! Plantarea unui arbore este un act pozitiv și responsabil, chiar și în viața unei comunități locale.

În presă a apărut o știre despre un adolescent care a distrus din imprudență un arbore proaspăt plantat în Parcul Cubic. Ca răspuns la acest gest, beneficiarii programului "Raza de Speranței" al Fundației Hans Lindner (copii cu boli oncologice și familiile acestora) s-au oferit să înlocuiască arborele rupt cu unul nou, pe care îl vor adopta și îngriji.

Fac acest lucru cu entuziasm, pentru că viețile lor au fost frânte cândva, apoi au renăscut și este de datoria lor acum să arate speranța celor deznădăjduiți și sceptici, pentru o lume mai bună. 

Copacul nu numai că aduce beneficii ecologice, dar poate sublinia și forța și cooperarea comunității din Satu Mare: să nu disperăm, să nu căutăm vinovatul și să dăm vina pe el, ci să ne unim forțele - chiar și cu vinovatul - pentru a corecta greșeala!

Însăși plantarea unui copac ne dă speranță: puterea comunității ne poate ajuta să depășim adversitatea și să avem încredere în crearea unei lumi mai bune, a cărei creatori putem fi noi înșine. 

La plantarea teiului a mai participat și o echipă de elevi din clasa a V-a de la Școala Gimnaziala „Mircea Eliade”, precum și city-managerul municipiului Satu Mare, Csaba Maskulik, și Tibor Koczinger, directorul Fundației Hans Lindner.

Cu fiecare copac nou pe care îl plantăm investim în viitor, având încredere că acesta va crește, că și copiii și nepoții noștri vor crește sub el și că va contribui la frumusețea și durabilitatea pe termen lung a mediului și a comunității noastre.

1418 vizite
Distribuie pe